Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1188 від 19.09.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Що любить пшоняна каша?

Що любить пшоняна каша?

Смачна пшоняна каша, та ось не всі її варити люблять – і не всі вміють.

І вся справа в особливому підході – і в особливостях продукту. Прості нехитрі хитрості – і нехитрі правила приготування смачної, розсипчастої та гарної пшоняної каші. Яка ніжна, соковита, не гірчить – і так, розсипчаста. І три методи приготування смачної пшоняної каші.

Як приготувати пшоняну кашу?

Правило №1. Пшонка любить промивання. Крупу важливо промити. Багаторазово. Хоча б тричі. Коли ми «змиємо» борошняний крохмальний пил, так звані олії, завдяки яким пшонка і «злипається». Кожне зернятко стане яскравішим, красивішим – і менше «злипатиметься»: знижується в’язкість каші.

Правило №2. Пшоно любить промивання окропом. Промивати потрібно окропом: залити крупу саме окропом – триразово, наприклад. І пшонка не буде «гірчити» – ми позбавимося характерного присмаку.

Іноді пшонка сильно гірчить: таку крупу заливають окропом і залишають на 10-15 хвилин. Іноді і на годину.

А ще часто роблять так: промивають один раз, дають закипіти, відкинути на друшляк (сито) промивають знову гарячою водою. Що дає? Цілі дві. Гаряча вода краще звільняє крупу від крохмального пилу – перша мета.

Друга – закипання + охолодження – це ущільнення верхнього шару зернят. І вони залишаться щільними зовні, стануть м’якими всередині. І каша не буде такою в’язкою.

Правило №3. Про воду. Співвідношення води та крупи – спірне питання: про нього часто сперечаються. І частіше рекомендують варити у пропорції 1:3 – частину крупи, 3 частини води. І часто метод підводить: каша вдається в’язка, що «злиплася». Другий варіант – 1:2, 1:2.5 – каша вдається більш розсипчаста, суха.

Але при цьому її важливо промивати окропом, і варити правильно і в правильному посуді.

Правило №4. Про вогонь, олію та про посуд. З товстими стінками. І – не низька та широка: вода миттєво випарується, пшонка не пропариться – і залишиться сирою всередині.

Пшонка вариться завдяки обробці парою – а не завдяки інтенсивному кипінню.

Саме так, пшонку потрібно варити на малому вогні: вона повинна повільно і спокійно кипіти, не зовсім томитися – але в жодному разі не вирувати.

Як варіант: перші 5-7 хвилин варити на середньому вогні. Коли рівень води знизиться до рівня крупи – перевести на малу, на «томлення».

І – якщо варимо «на воді» – кинути шматочок масла. Вершкового. Воно не дасть зернам злипнутися, а у кожного зернятка буде своя масляна «оболонка». Жир з масла – це єдиний спосіб приготувати істинно розсипчасту пшонку.

Як варіант – додати масло в самому кінці, змішати та залишити на 10 хвилин. Але цей – більш дієвий.

До речі: пшонку можна перемішувати – на відміну від рису, гречки. Навпаки – міняючи місцями зерна біля стін та в центрі, ми допомагаємо рівномірному проварюванню.

Правило №5. Про кришку та час термообробки. А варити пшонку краще без кришки.

Саме так. До повного випаровування води. Перед вимкненням накрити кришкою на 1-2 хвилини – і вимкнути, залишити на 25-30 хвилин – щоб пропарити, під час цього пропарювання каша «доходить».

19.09.2024


Переглядів: 72

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1189 від 02.10.2024p.
¤ 
Секрет довголіття чоловіків

Секрет довголіття чоловіків

Давно ходять чутки про те, що коти мають благотворний вплив на здоров’я своїх господарів. Але тепер вчені провели масштабні дослідження і отримали незаперечні докази цього факту. Особливо цікаві результати про користь котів для чоловічого здоров’я, підтверджені суворими науковими методами....

¤ 
Гранату та понад 300 патронів вилучили у жителів Рівненщини

Гранату та понад 300 патронів вилучили у жителів Рівненщини

21 вересня під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 37-річного жителя міста Корець правоохоронці вилучили корпус гранати Ф1 із запалом та 25 патронів до автомата....

¤ 
Кличко привіз чотирьом підрозділам на передову дрони та іншу допомогу від громади Києва

Кличко привіз чотирьом підрозділам на передову дрони та іншу допомогу від громади Києва

Мер Києва Віталій Кличко відвідав чотири військові підрозділи на Донеччині та Харківщині. Привіз допомогу від громади Києва та поспілкувався з бійцями. Про це Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22105)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18145)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15214)
• Допомога під час карантину [967] (15133)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14937)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14800)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14702)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14662)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14653)
• Живи до ста! [965] (14621)
• Бюджет і ми… [965] (14558)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14548)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14424)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14360)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14287)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14233)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13866)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13844)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко привіз чотирьом підрозділам на передову дрони та іншу допомогу від громади Києва (196)
• Закуска з огірків по-аргентинськи (57)
• Секрет довголіття чоловіків (57)
• Рівненщина на 94 % готова до опалювального сезону (55)
• Якщо у вас 1 група крові, ви повинні знати наступне (53)
• Засіб із кухонної шафи для пральної машини (53)
• Домашній скраб для обличчя з куркумою від прищів і постакне (52)
• Гранату та понад 300 патронів вилучили у жителів Рівненщини (52)
• Спосіб чищення решітки газової плити (49)
• Простий метод очищення пульта від телевізора (48)
• Зіткнення легковика з вантажівкою (47)
• Стерилізація банок по-новому (46)
• На що здатен звичайний майонез: усуне плями від мокрого кухля і допоможе зняти етикетки? (46)
• Деменція, онкологія та інші проблеми, що виникають при постійному безсонні (45)
• 688 тисяч гривень віддала шахраям (45)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"