№986 від 21.10.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#вино, культура пиття Як перевірити вино на натуральність.Зі смартфона і не тількиСпекотна пора року просто підштовхує до вживання рідини у великих кількостях. Для багатьох це відмінний шанс випити щось алкогольне. Гарне натуральне вино не тільки допоможе втамувати спрагу, але і буде корисно в помірних кількостях для організму.
Отже, незважаючи на загальну захопленість пивом на тлі футбольного свята, для людини корисніше пити саме вино. Келих червоного або білого не тільки підніме настрій, але і поліпшить стан здоров'я, а де його взяти - тут. При всій своїй користі вино залишається алкогольним напоєм, а це означає, що зловживання не призведе ні до чого хорошого. Чим же так корисно вино Червоні вина корисні для серцево-судинної системи організму. Давно доведено, що щоденне вживання келиха червоного вина за обідом знижує ризик інфаркту, мінімізує можливість появи серцевої недостатності і пов'язаних з нею захворювань. Залежно від сорту і технології виробництва червоні вина багаті активною речовиною - ресвератолом. Він здатний знижувати рівень холестерину, зміцнювати стінки судин, запобігати розвитку цукрового діабету і навіть сповільнювати прогресування ракових клітин. Вміщені у вині кислоти здатні боротися з багатьма збудниками інфекцій, при цьому не порушуючи кишкову флору людини. А флавоноїди, здатні регулювати рівень цукру в крові. Речовина піцеатаннол перешкоджає формуванню жирових клітин і захищає організм від нейродегенеративних захворювань. Антиоксидантна здатність червоних вин у багато разів вище, ніж у вітаміну E. Таким не може похвалитися жоден інший алкогольний напій. Білі вина цінують за великий вміст корисних вітамінів, мікроелементів і ефірних масел. Вміщені в білому вині органічні кислоти підвищують апетит і сприяють перетравленню їжі, дозволяючи ефективно засвоюватися білку і залозу. Біле вино є згубним для багатьох вірусів і мікробів. Вживання вина в помірних кількостях під час епідемій знижує ризик зараження. Вміщені в напої елементи підвищують тонус бронхів, знижуючи ризик захворювання бронхітом, запаленням легенів і туберкульозом. Вино здатне перешкоджати виникненню хвороби Альцгеймера і появи катаракти. Речовини тірасол і гідроксітірасол здатні активізувати енергетичні центри людських клітин, і ті в свою чергу починають активно використовувати відкладені жири, даючи організму енергію. Головне пам'ятати: вино має бути натуральним, а кількість випитого напою - помірним. Як же перевірити вино на натуральність Полиці магазинів, супермаркетів, винних погребів кафе і ресторанів просто рясніють різноманітністю пляшок і етикетів. Є кілька простих і перевірених способів швидко відрізнити хороше вино від низькопробної підробки.
1. Перевірка за допомогою iPhoneБудь-який власник смартфона або планшета зможе швидко перевірити алкоголь на легальність. Це перша стадія поділу контрафактного товару і легального.
Вимагайте дотримання даної норми і відразу ж перевіряйте придбану продукцію. Для цього потрібно одне з додатків:
Наводимо камеру на чек з QR-кодом і моментально отримуємо результат. Тільки після цього можна застосовувати інші способи перевірки.
2. Перевірка за допомогою водиДля найпростішої перевірки вина на натуральність потрібна невелика ємність з водою і пробірка з вузькою шийкою. У пробірку наливаємо трохи вина, затискаємо її пальцем і тримаємо горизонтально. Опускаємо пробірку до рівня води і повільно прибираємо закриває шийку пробірки палець. Якщо вино розчинилося у воді, пофарбувавши її, то це - низькоякісна підробка. Натуральне вино не повинно змішуватися з водою, адже воно має більшу щільність.
3. Перевірка за допомогою содиХарчова сода є практично в кожному будинку, нам знадобиться лише невелика щіпка. Висипаємо соду на блюдце або дно склянки і зверху виливаємо чайну ложку червоного вина. натуральне вино при контакті з содою потемніє, може стати сірим або синюватим. Підробка з барвниками практично не змінить свого відтінку.
4. Перевірка за допомогою гліцеринуЦя в'язка прозора рідина продається в будь-якій аптеці. Для перевірки потрібно змішати вино з гліцерином в співвідношенні 5:1. Гліцерин вливається в вино і починає осідати. Через кілька хвилин в ненатуральному вини гліцерин набуває червоний, жовтий або навіть фіолетовий відтінок. Це свідчить про наявність ненатуральних барвників в напої. натуральне вино практично не забарвлює гліцерин, залишаючи в'язку рідину в первісному вигляді.
5. Піна і осадДва показники неякісного вина-зайва піна і наявність великої кількості осаду. Перша перевірка може проводитися навіть до відкорковування пляшки. Якщо різко перевернути її шийкою вниз, потім повернути назад і подивитися через нижню частину на світло, можна побачити накопичився в пляшці осад. натуральне вино не повинно мати осаду взагалі, деякі сорти можуть мати невеликий осад, це так званий винний камінь. Ненатуральне порошкове вино матиме велику кількість осаду, яке свідчить про наявність домішок в напої. Друга перевірка може бути проведена відразу ж при розлитті. У міру наповнення келиха піна у натурального вина практично відсутня і швидко пропадає. Ненатуральне вино піниться в келиху, бульбашки тривалий час залишаються біля країв ємності після розлиття.
6. Перевірка пробкиНавіть хороше вино при неякісному розливі або зберіганні псується. Про це може свідчити пробка в пляшці. Хороша пробка практично не пропускає повітря і відкривається з великим зусиллям. Внутрішня частина пробки повинна мати легкий аромат вина, але не повинна бути затхлою або сирою. Пробка в пляшці хорошого вина не повинна бути пересохлої, відсутність вологи на внутрішній стороні буде свідчити про неправильний склад напою.
7. Перевірка в келихуБудь-яке вино має злегка в'язку структуру. Якщо налити його в келих і трохи збовтати, на стінках ємності буде видно розлучення. Їх ще називають "винними доріжками»або "дамськими ніжками". Професійний сомельє здатний визначити термін витримки вина за такими слідами, нас же цікавить сам факт їх утворення. натуральне вино завжди залишає помітні тягнуться сліди на келиху після збовтування, підробка ж швидко стікає з внутрішніх граней ємності. Ось такі нескладні способи існують для перевірки вина вдома, в магазині перед покупкою, або в громадському закладі відразу ж після подачі напою. Не соромтеся перевіряти вино на натуральність і пийте його в помірних кількостях, вважаючи за краще напій іншим алкогольним рідинам..
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |