Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

7 найбільш відомих видів солі та способи їх застосування в кулінарії

7 найбільш відомих видів солі та способи їх застосування в кулінарії

Сіль одна з найстаріших і найбільш використовуваних приправ. Археологи виявили, що сіль використовується вже більше 8000 років. Солоний смак один з п’яти основних смаків, які ми відчуваємо, поряд із солодким, кислим, гірким і умамі.

Що цікаво, на формування смаку солі впливають родовища, мінеральні речовини і методи випаровування. Саме завдяки цьому ми отримуємо сіль з різною текстурою, смаком і застосуванням. Давайте розглянемо найбільш відомі види солі і розповімо, як їх використовувати.

Кухонна сіль

Це основний вид, яким користується більшість людей. Кухонна вона тому, що після видобутку її поміщають у воду і очищають від інших мікроелементів, а потім випаровують для створення однорідного продукту. Столова сіль зазвичай на 97-99 відсотків складається з хлориду натрію з деякими добавками, що перешкоджають злежуванню.

Часто кухонна сіль також містить йодид, який є важливою поживною речовиною. Така сіль називається йодованою, але при цьому вона не є джерелом йоду.

Кошерна сіль

Це очищена сіль з кристалами більшими, ніж у звичайної кухонної солі, і без добавок (наприклад, йодиду). Попри свою назву, тільки деякі бренди дійсно відповідають кошерним вимогам.

Назва насправді пов’язана з тим, що цей тип великої кристалічної солі використовується при приготуванні кошерного м’яса.

Морська сіль

Морська сіль готується з морської води, яка випаровується. Залежно від місцевості, звідки надходить вода, мінерального складу і методу випаровування, морська сіль може мати багато відмінностей. Технічно це відбувається так: морську воду кип’ятять, щоб видалити домішки, потім осад нагрівається до кристалізації солі. Потім починають працювати солевари, які добувають сіль так, щоб зберегти великі лускаті кристали неушкодженими.

Рожева сіль

Гімалайська сіль, відома своїм яскраво-рожевим відтінком і видобувається в регіоні Пенджаб в Пакистані, в основному в соляній шахті Хевра. Менш відома болівійська версія видобувається в Андах.

Рожевий колір солі обумовлений слідами оксиду заліза, але сама сіль це переважно хлорид натрію і має ті ж якості, що і звичайна кухонна сіль.

Гімалайська чорна сіль

Одна з найцікавіших солей і, насправді, вона більш пурпурно-червоного кольору, ніж чорного. При подрібненні вона набуває рожевого відтінку, але її офіційна назва, «кала манак» і перекладається як «чорна сіль». Такий колір вона має завдяки мінералу грейгіт, а різкий запах – від вмісту сірки. Сіль має прохолодну квадратну кристалічну структуру.

Чорну сіль можна додавати в вегетаріанську їжу, щоб імітувати смак яєць, хоча, якщо ви переборщите, то їжа може придбати присмак солоних тухлих яєць.

Сванська сіль

Сванська сіль це більше суміш спецій, ніж чиста сіль. Але готується вона зі звичайної приправи і суміші трав, які ростуть в регіоні Сванетії. Сванетія – високогірний і важкодоступний район Грузії. Щоб дістатися туди, необхідно було зробити піший похід, тягнучи всю поклажу на собі. Природно, багато харчових продуктів, у тому числі сіль, були у великому дефіциті. І їх дуже сильно економили. Ось і придумали винахідливі жителі гір змішати цінний продукт – сіль з різними пряними травами, які в достатку ростуть на схилах гір. В результаті обсяг солі збільшувався, і її вистачало надовго.

Конопляна сіль

Вважається, що така сіль була обов’язковим атрибутом на столах наших предків. Готується вона, як і сванська, з тією лише різницею, що до кухонної солі додавалися місцеві трави, а ще смажене насіння конопель. Така приправа відмінно підходила до картоплі і каш.

08.04.2021


Переглядів: 1250

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21161)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17319)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13965)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13651)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13649)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13206)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (132)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (52)
• Небезпека вологих серветок (48)
• Тонкощі заварювання кави (48)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (48)
• Пиріг «Чорний ліс» (45)
• А ваш шампунь безпечний? (30)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (30)
• Часникові стрілки корисніші за часник (29)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (29)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (29)
• Особливості вживання видів води (28)
• Нецукровий діабет (25)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"